PARTICIPA 24/7
DistopikO
App, Ajuda
Vall del Riudebitlles
PRIMER DE TOT
 • APP DistopikO només per ANDROID

 • Aquesta APP ha estat dissenyada i creada mitjançant la plataforma de desenvolupament de videojocs Unity pel @presipatidors
 1. Si ja ets Verificador/a i ja tens instal·lada l'APP, comprova si hi ha disponible una nova actualització. El @presipatidors l'actualitza de tant en tant...
 2. Per poder descarregar l'APP t'has de registrar com a Verificador/a enviant un correu amb el teu compte Gmail a clubpatidors@gmail.com
 3. Un cop hagis rebut confirmació conforme ja ets Verificador/a, et pots descarregar l'App en versió Alpha, clicant el link a:
  Google Play Store APP: DistopikO 1.x (només des del mòbil).
 4. Un cop descarregada, la pots instal·lar amb confiança.
 5. Un cop instal·lada, pots executar l'APP tan si et pica la curiositat sense estar dins l'àrea de Joc, com si vols iniciar una Partida in situ.
 6. El primer cop que l'executis, l'APP et demanarà permís per utilitzar la Ubicació precisa (GPS) i permís per accedir al Sistema de fitxers (per guardar el progrés de la Partida al mòbil). L'APP també utilitza l'accés a Internet (per si actives compartir OnLine -opcional), i la Vibració (per experiència del Joc).
 7. Brúixola digital: normalment la brúixola digital està calibrada... si no és el cas, amb el mòbil a la mà ben agafat, has de dibuixar el símbol de l'infinit (un 8 en horitzontal) en l'aire un parell o tres de cops i en principi, ja estarà. Ho pots fer sempre que es desmarxi la brúixola.
 8. Si has executat l'APP per fer una prova, pots apretar el botó RESET i podràs començar una nova Partida quan vulguis.
COSES DEL PRESI
 • DistopikO Vall del Riudebitlles

 • La idea del @presipatidors és que descobriu com s'hi juga de manera autodidacta amb les poques pistes que s'han donat... però us entenc, tot això... és molt Friki!
  Sovint la realitat supera la ficció, no ho oblideu... de fet, ens està quedant un món molt surrealista... (per no dir un altre nom més fortt).
  -Fem una Partida a DistopikO per "evadir-nos" una mica de la "realitat"...?

Si heu arribat a aquesta pàgina d'Ajuda, vol dir que ja us heu llegit tota la informació rellevant de la pàgina principal, oi?

LA PARTIDA
 • Abans de començar...

 • Ja sabeu quina és la missió o objectiu a assolir... o ho hauríeu de saber si us heu llegit tota la informació.


 • Crec que és bastant improbable -per no dir impossible, assolir la missió de la Partida en una sola sessió/jornada... per tant, no us hi capfiqueu. El millor és jugar la Partida de tant en tant...: avui 1 horeta, d'aquí 4 dies, un parell d'hores, i anar fent... però un cop li agafes el "truquillu", és força adictiu i no pots parar...
 1. Bateria del mòbil el màxim de carregada possible -segons el temps estimat de la sessió de la Partida, ja que s'ha tenir el joc executant-se en pantalla i en primer pla tota l'estona.
 2. GPS activat i brúixola ben calibrada.
 3. Molt recomanable utilitzar auriculars a un volum de 3/4 del màxim per tal de percebre el so 3D, molt important per l'eXperiència de joc.
 4. Situeu-vos en el lloc exacte on volgueu iniciar o continuar la Partida. No feu trampes...
 5. Executar l'APP (el Joc), només quan tinguem clar que volem iniciar la Partida, ja que el temps començarà a restar al moment d'iniciar-se.
 6. És un Joc geolocalitzat. Si esteu fora del terreny de joc, la vostra posició GPS no s'actualitzarà.
 7. Podeu anar caminant i/o corrent.
 8. Orienta't - Pensa - Traça la Ruta. Aquesta és la màxima que heu de tenir present.
 9. Si mentre jugues et despistes, et distreus, o no estàs al cas del món virtual -que és viu, perdràs temps i vides... i pots perdre la Partida amb un GAME OVER!
 10. Però com que som molt bona gent, encara que tinguis un GAME OVER, et permetrem continuar la mateixa Partida... això sí, a cada Game Over, menys recursos...
COMENCEM!
 • 4 cosetes...

 • Es pot jugar sense connexió a Internet sense cap problema, tot i que és recomanable, i a més a més us animem a activar el mode OnLine.
 • En executar l'APP us demanarà el vostre nom d'Equip o Àlies (el podreu modificar cada cop que entreu en la mateixa Partida o en feu una de nova). Cada Partida te un ID (identificador) intern i únic que no es pot modificar.
 • Com hem comentat, cliqueu l'opció OnLine: podreu veure el vostre progrés a la web i entrareu a formar part del Rànking/Classificació!
 • No recomanem el mode fàcil. No el cliqueu... és que és massa fàcil...
AJUDA - HELP
 • Ajuda bàsica...

 • En aquest apartat us farem cinc cèntims d'allò més bàsic del Joc quan hagueu iniciat la Partida.
 1. En iniciar la Partida esteu al centre del terreny de Joc, però la vostra posició GPS s'actualitza ràpidament allà on esteu.
 2. El punt del centre de la pantalla indica la vostra posició i la interacció amb els altres objectes del món virtual.
 3. Quan us moveu, la vostra posició es va actualitzant i deixeu una estel·la de color groc que dura 5 minuts fins a esvair-se.
 4. L'Escut protector està activat durant 3 minuts quan executeu el Joc: protegeix dels Drons de les Balises i Coets explosius, i prou. Teniu un botó per activar-lo novament. Utilitzeu-lo amb seny: és limitat i la Partida molt llarga.
 5. Una gran fletxa vermella al centre de la pantalla apunta sempre a la Balisa més propera, que no vol dir la més òptima a desactivar...
 6. L'estel·la que deixen els Drons i Coets explosius, dura 1 minut fins a esvair-se, així podreu calcular la seva trajectòria i el temps que teniu per poder-vos moure i evitar-los. Els Drons de les Balises i Coets si xoquen entre ells, s'autodestrueixen.
 7. Cada objecte del món virtual emet un so característic, i quan els conegueu tots, us ajudaran a assolir millor els vostres objectius.
 8. Tan les Bases [iA] com la Base Central [iA] emeten un feix de llum taronja en rotació, que abasta les Balises que haureu de desactivar abans d'aconseguir un Codi i elimininar-les.
 9. Hi ha altres objectes [iA] que podreu eliminar per contacte, com els Búnquers disparadors, etc.
 10. Al llarg del territori hi ha uns Cofres que us poden donar Vida, Temps o Escut.
 11. Podreu veure la posició d'altres jugadors que juguen la seva pròpia Partida (marcats amb una "P"), si són OnLine fa menys d'una hora.
 12. Teniu una Base de Vida que emet un feix de llum blava, i que us permetrà carregar Vides i Temps.
 13. Interactueu amb els altres objectes per contacte i/o proximitat... i viceversa. D'altres objectes actúen aleatòriament.
 14. El botó Mapa us ajudarà a intuïr on estan ubicats els objectes en el territori i també per on podeu avançar.
 15. El botó Zoom (limitat expressament) us ajudarà a visualitzar el terreny de Joc segons les vostres necessitats.
 16. Podeu Sortir/Entrar al Joc tantes vegades com vulgueu, ja que el progrés d'aquest es guarda al mòbil automàticament mentre jugueu.
 17. No et quedis quiet/a gaire estona al mateix lloc...
 18. No heu d'anar desactivant Balises [iA] a tort i a dret... heu de pensar i actuar estratègicament per poder anar aconseguint els Codis de cada Base [iA] per tal de hackejar la Base Central [iA].
ESTRATÈGIES
 • Estratègies bàsiques...

 • ...o com ho fa el @presipatidors
 • Imaginem que iniciem una nova Partida...
 1. Ens posicionem en qualsevol lloc de la zona de Joc (veure mapa), i executem l'APP DistopikO tal i com hem comentat.
 2. Activem el mode OnLine amb el botó corresponent si no ho hem fet en l'inici. Si anem amb un mòbil Android sense connexió a Internet, busquem un punt d'accés Wifi amb un altre mòbil que sí que en tingui.
 3. Ampliem el zoom al màxim (3) i observem el nostre entorn girant 360º sobre nosaltres mateixos/es, i mirem d'identificar objectes propers.
 4. Escoltem l'entorn virtual, sí, l'escoltem i situem les possibles amenaces i/o objectius en l'entorn 3D virtual vs real.
 5. Objectiu principal per a una Partida ràpida: desactivar Balises [iA] i identificar alguna Base [iA] de la qual puguem aconseguir un número del Codi per piratejar la Base Central [iA].
 6. Una gran fletxa vermella al centre de la pantalla apunta sempre a la Balisa més propera, que no vol dir la més òptima a desactivar...
 7. Familiaritzem-nos amb les eines i dades que tenim en pantalla. Però atenció: el temps corre...
 8. Identificar l'objectiu immediat i traçar el rumb. El botó mapa ens dóna una visió del terreny... recorda que sempre sóm "al mig de la pantalla".
 9. Juguem amb el zoom i la brúixola per avançar amb el objectius.
 10. Les Balises normalment estan protegides per un Dron explosiu que va girant en rotació a aquesta. Calculem els tempos per entrar a desactivar-la, però ei, quan la desactivem, el Dron deixarà de girar en rotació... que no ens barri el pas de sortida o continuació!
 11. Hi ha Búnquers [iA] que van llençant Coets aleatoris i dirigits cada "x" temps segons la nostra proximitat... vigilem!
 12. Atacar un Búnquer és d'allò més estressant, per això va bé posar-se l'Escut protector anti Coets... però ei, només dura 3 minuts!
 13. No ens quedem parats en un mateix lloc gaire estona o "pillarem"...
 14. Podem sortir i entrar al Joc tantes vegades com vulguem amb el botó [Sortir]. Però no feu trampes!
 15. Si patim un Game Over, tenim l'opció de continuar la mateixa Partida o fer un Reset.
 16. Si hi ha més participants jugant al mateix moment, podem veure on són i com es mouen en la SEVA pròpia Partida.
 17. Podem finalitzar quan vulguem i contiuar un altre dia... això és mooooolt llaaaarg...
 18. No heu d'anar desactivant Balises [iA] a tort i a dret (o sí)... heu de pensar i actuar estratègicament per poder anar aconseguint els Codis de cada Base [iA] per tal de hackejar la Base Central [iA].
 19. Ja no sé què més dir... bé sí, és un videojoc tipus Arcade geolocalitzat en que no es pot jugar des d'una "cadira Gamer"...
DISTOPIKO DEMO

Més dubtes? Contacta'ns a clubpatidors@gmail.com

"Una aventura immersiva on les nocions d’orientació, l’estratègia i el control dels tempos seran decisius. També una mínima forma física, ja que sovint ens tocarà córrer. Canviem el “mapa en mà“, pel “mòbil en mà“." Aventura en estat pur!

Des de 2001 creant eXperiències: @presipatidors

LLOC

Vall del Riudebitlles, en qualsevol lloc dins la zona del mapa... entre Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit

Quan: 24/7

FYI! 12 km2 de territori per recórrer amunt i avall... 175 Waypoints geolocalitzats... més de 200 objectes interactius... més de 40 km per recórrer... més de 10 hores de Joc... GameOversss assegurats (amb opció a continuar la mateixa Partida)... Estadístiques... seguiment OnLine en temps real (opcional)...

Responsabilitats: Aquest joc d'orientació és experimental i per a ús recreatiu. Creat i dissenyat pel @presipatidors a ratets, sense cap més pretensió que satisfer la pròpia curiositat per l'aprenentatge, l'oci, l'estratègia, l'aventura i l'esport. Cadascú és responsable de l'ús que en faci. Ni el @presipatidors ni el @PatidorsCE, no es fan responsables dels danys o perjudicis que l'usuari pugui patir o que aquest pugui causar a tercers, degut al seu ús irresponsable. Cal respectar les propietats privades.