Made with Unity

Joc eXperimental d'Orientació Outdoor

Una aventura immersiva on les nocions d’orientació, l’estratègia i el control dels tempos seran decisius. També una mínima forma física, ja que sovint ens tocarà córrer. Canviem el “mapa en mà“, pel “mòbil en mà“.

Només per a SO Android amb GPS i brúixola digital.

BECOME A TESTER

Converteix-te en BETA TESTER...

Estic desenvolupant aquesta APP a ratets perquè m’agrada el tema, tot i no dedicar-m’hi professionalment. Així doncs, ho faig perquè em ve de gust… i em ve de gust compartir-ho amb tothom a qui li pugui interessar, sense cap contrapartida… 😉

Utilitzo la plataforma de desenvolupament i motor de videojocs unity.com, ja que és “facileta”, disposa de moltes eines i suport de la comunitat per resoldre dubtes i/o reaprofitar codi i “Assets”. És gratuïta si les teves aspiracions no són molt grans. Això sí, només ho he publicat per a dispositius Android perquè ho tinc més a l’abast, ja que per iPhone ja es complicava el tema (tot i que seria possible).

És un Joc geolocalitzat. Això vol dir que per jugar-hi, haureu d'executar l'APP a la Vall del Riudebitlles, en algun lloc dins el terreny de Joc, entre Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit:

Made with @presipatidors

Versió 1.0 estable i totalment jugable

Us podeu descarregar l'APP DistopikO 1.0 des de la Botiga de Google Play tot convertint-vos en "Verificadors/es registrats/des", amb el vostre compte GMAIL, mitjançant el següent enllaç:

Google Play Store APP: DistopikO 1.0

Google Play Store Web: DistopikO 1.0

NOTA: si no us tinc registrats/des prèviament, no us podreu descarregar l'APP... si hi esteu interessats/des, envieu-me un correu a clubpatidors@gmail.com i us afegeixo tan aviat com pugui.

Instruccions bàsiques:

En primer lloc:

 1. En executar l'App, has de tenir la ubicació GPS activada, i l'app et demanarà permís per accedir-hi (ubicació precisa només quan s'utilitza l'aplicació), i també permís per accedir al sistema de fitxers (per poder guardar el progrés del joc). L'accés a Internet és recomanable però no imprescindible.
 2. Pot ser que en la primera execució, el joc no funcioni correctament, aleshores Surts o fas un Reset d'aquest, i tornes a executar-lo.
 3. Al tractar-se d'un joc geolocalitzat en una zona concreta, si l'executes fora del mapa, la teva posició GPS no s'actualitzarà.
 4. En el joc, pots activar "compartir Partida Online", ja que així podràs visualitzar/compartir el teu progrés a la web (track inclòs). En cas contrari només es guarda al mòbil (el track no).
 5. Per una millor eXperiència immersiva, és recomanable jugar amb auriculars, ja que el so 3D ens ajudarà a no haver de mirar tant sovint la pantalla del mòbil durant el joc.

Jugant...:

 1. Abans d'executar el joc: Situats en qualsevol lloc dins el mapa de joc... GPS activat, Auriculars connectats i Brúixola del mòbil ben calibrada (sempre es pot calibrar durant el joc movent el mòbil fent el signe de l'infinit en l'aire).
 2. Primera pantalla: Nom de l'Equip. Compartir la Partida Online és molt recomanable per poder visualitzar el nostre progrés a la web. El mode Ajuda ens donarà únicament més Temps i menys danys en els atacs (no el recomanem a no ser que t'ho vulguis prendre amb mooolta calma).
 3. La nostra ubicació GPS sempre és al centre de la pantalla i els altres objectes al nostre voltant també estan ubicats en diferents coordenades GPS. A mesura que ens movem, hi interactuem.
 4. Amb el botó Zoom (limitat expressament) podem veure els objectes més propers i començar a traçar la nostra ruta.
 5. El botó Mapa ens permet situar/intuïr els objectes sobre el terreny i veure els possibles camins a seguir. En el mapa no ens hi veiem ni nosaltres ni els altres objectes, si no, seria massa fàcil.
 6. La brúixola (rosa dels vents), a causa del 'jittering' del sensor del mòbil, es mou força... per això hi ha un botó translúcid al "sud" d'aquesta, que quan el mantenim polsat, la brúixola no es mou ni s'actualitza. Això ens permet focalitzar correctament una ruta en línia recta. En canviar de direcció, estabilitzem, i tornem a polsar el botó per continuar, així no haurem de mirar tant sovint la pantalla, o si la mirem, obtindrem una millor visualització instantània.
 7. Quan veiem una Base [iA], ens hem de fixar en el feix de llum que emet en rotació i intentar visualitzar quantes Balises [iA] abasta, ja que abans de que ens pugui donar el seu Codi, haurem de desactivar totes aquestes Balises [iA] en el seu radi.
 8. Podria fer un complet Tutorial de joc i estratègies per jugar-hi, però prefereixo que ho aneu descobrint sobre la marxa, ja que tan les nostres eines a l'abast, com els diferents objectes interaccionen amb el nostre moviment i accions.
 9. Tots els objectes presents al joc tenen una programació específica i interaccionen amb nosaltres, ja sigui a causa directa de les nostres accions, o de manera autònoma i/o aleatòria.
 10. No us faci por toquetejar-ho tot i fer moltes proves de camp, i fer tants Resets com us calgui per anar aprenent... quan decidiu iniciar una Partida "seriosa", aleshores potser ja estareu a punt.

"Bugs" detectats en la versió:

És un videojoc que es juga a l'aire lliure, amb l'orientació com a eix principal. El mòbil és la nostra eina per transformar el món real en un de virtual.

Tot és molt “Friki”… no…?

La veritat és que sí… 😉

"A mi m’agrada jugar-hi cap a la tarda/vespre, quan es va fent fosc… amb auriculars tot escoltant música i també el so 3D del Joc (si em cal, paro la música). Sense mapa físic, és clar. Tinc totes les eines necessàries “mòbil en mà”…
Em falta una mica d’autocontrol, ja que la meva impaciència o petites distraccions, han resultat fatals i m’han restat Vides i Temps en més d’una ocasió.
És força addictiu, ja que sempre vols més i més… però… Tempus Fugit… 😉
Tot jugant-hi, anem descobrint estratègies per avançar en el Joc..."
Presi Patidors
P.D.: Us ensenyaria el meu progrés en el joc, però us donaria massa "pistes"... Va: a finals de febrer 2024, he iniciat una Partida "sèria", i en 4 sessions he aconseguit 3 Codis (de 9), he fet uns 30km i jugat unes 4,5 hores... i ja tinc 1 Game Over (se'm va acabar el Temps) -sort que puc continuar la mateixa Partida gràcies a la bondat del Presi 😉

-T'ho perdràs...?

També podeu trobar més info a valldelriudebitlles.cat/distopik-o

By @presipatidors