PARC D'ORIENTACIÓ

ACTIVITAT DESTACADA

-Benvinguts/des!

PatidorsCE Tutorial

Dissabte 11 desembre 2021

Plaça del Paper, matí

Presentació:

La Núria, estudiant de 2n de Batxillerat, es va adreçar als PatidorsCE explicant-nos el seu Treball de Recerca i Projecte Solidari, i ens va demanar si la podíem ajudar d'alguna manera, ja que volia organitzar alguna activitat esportiva i animar tothom a participar-hi.
Com que nosaltres ja hem organitzat d'altres activitats solidàries i tenim un circuit permanent d'orientació muntat, vam pensar que seria una bona oportunitat per a donar a conèixer el circuit, alhora que ajudem la Núria en el seu projecte.

La idea és que us pugueu inscriure gratuïtament a través de la nostra web -o el mateix dia, i que el dia de l'activitat pugueu realitzar presencialment la vostra aportació solidària al Projecte, d'uns 3€ per participant.

Els PatidorsCE hi col·laborem de manera totalment altruista i sense ànim de lucre, amb el suport de l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles.

-MOLTES GRÀCIES!!

-Moltes Gràcies per la vostra aportació solidària!

Seguidament, la Núria ens explica el Treball i Projecte solidari:

La jornada d'activitats solidàries:

Les diferents activitats d'aquest dissabte matí, eren les següents:
A més a més, al bar de la Piscina municipal vam fer una bona cassola de xocolatada, que ens va servir d'avituallament pels participants en les diferents activitats, i també per a recaptar fons solidari a canvi d'un got de xocolata ben calentó.

Amb totes aquestes activitats que van fer possibles els/les parcipants i deferents voluntaris/es, hem pogut recaptar un fons solidari de 450 euros, que aniran molt bé per al projecte solidari que tot seguit us vull explicar.

Treball de Recerca i Projecte:

Quan a l'institut em vam fer triar el tema del Treball de Recerca, vaig tenir clar que volia fer un treball amb un propòsit solidari, amb el que pogués acabar ajudant algú necessitat i que no es quedés simplement en un treball teòric.
Aleshores, em vaig plantejar enfocar el treball en l'educació. No som prou conscients que l'educació és una eina molt important en el futur de les persones, i que tothom hauria de tenir dret a una educació de qualitat per a poder tenir les mateixes oportunitats.
Per aquest motiu, em vaig voler centrar en ajudar una escola d'un país amb pocs recursos en educació, com el Senegal, Àfrica.
Després de parlar amb persones que han passat per diferents escoles del país, vaig entendre quines eren les principals dificultats i factors que feien minvar la qualitat de l'educació.
Les nostres escoles tenen de tot -sense voler ovbiar les nostres pròpies mancances, és clar: ordinadors, connexió a Internet ràpida, bon material lectiu i de treball individualitzat, bones infraestructures, etc.
Doncs al Senegal això no és així, tot al contrari. A més a més, a escala social també hi ha diferències notables, ja que l'escolarització dels nens, i sobretot les nenes, és molt baixa: famílies que no tenen prou diners, o perquè la mainada ha de treballar i no pot anar a l'escola.
D'altra banda, també hi ha massificació a les aules, i això dificulta l'aprenentatge i l'atenció personalitzada.
Tot i així, hi ha un aspecte que ens diferencia molt de nosaltres, com a persones, i és seva la humilitat i solidaritat: no demanen, comparteixen. No volen tenir sempre més i més com nosaltres. Això és degut al fet que al no tenir tant, no esperen ni volen tant. Per això vaig decidir ajudar-los en aspectes concrets i necessaris.
Vaig contactar amb una escola del sud de Senegal, l'escola Saint Joseph de Calassanç, a la població de Diembering. Vaig conversar amb una professora, la Marthe, i vaig arribar a la conclusió que el que més necessitaven seria una impressora, ja que hi ha moltíssims alumnes a cada aula, i no tenen ni llibres ni llibretes per tots, i treballen amb fitxes individuals, les quals han de preparar, una a una, a mà, les professores. I això acaba provocant un pèrdua important de temps que no es pot dedicar a la docència.
Amb una impressora, no perdríen tant de temps, ja que només caldria fer una sola fitxa, escanejar-la, i se'n podrien fer les còpies per tothom.

Aleshores vaig començar a rumiar com aconseguir els suficients recursos per portar a terme aquest projecte solidari, que gràcies a participants i volutaris/es, hem pogut tirar endavant.

Moltes gràcies a tothom!

Núria Puig


Objectiu assolit:

Solidaritat


RECORDEU:

Podeu visualitzar la Classificació al nostre Cercador, tot seleccionant el circuit corresponent.

Podeu repetir aquest mateix circuit d'orientació realitzant una nova inscripció per a obtenir un nou ID d'Activitat.

També teniu a disposició el circuit permanent d'orientació de Torrelavit "Tast-O", que funciona de la mateixa manera i és gratuït.

Des de la pàgina principal, podeu trobar més informació sobre els diferents circuits i activitats.

Sistema de Control:

 1. Tingueu el mapa en mà i el vostre ID d'Activitat de l'Equip/participant (copieu-lo al portaretalls del mòbil o anoteu-lo al mapa).
 2. Escanegeu el QR d'INICI i ompliu el formulari amb el vostre ID d'Activitat d'Equip, i cliqueu a INICIAR CIRCUIT. Si ho heu fet bé, endavant!
 3. Traceu una ruta fins el proper Control mirant el mapa i observant el paisatge.
 4. Quan trobeu el Control, si aquest te codi QR, l'escanegeu i ompliu el formulari, aleshores cliqueu a REGISTRAR. Si ho heu fet bé, endavant!
 5. En cas que el Control no disposi de codi QR o no es pugui escanejar, escanegeu el codi QR de "Registre Control Manual" que hi ha al mapa i ompliu el formulari, i cliqueu a REGISTRAR. Si ho heu fet bé, endavant!
 6. Si no trobeu el Control, intenteu situar-vos sobre el mapa tot observant el paisatge, o torneu enrere fins que sapigueu on sou i torneu-hi!
 7. I així, fins que aneu trobant els diferents Controls descrits al mapa, o fins que us canseu.
 8. Quan vulgueu finalitzar l'activitat, a l'arribada, heu d'escanejar el codi QR de FINAL, omplint el formulari i clicant en FINALITZAR. Si ho heu fet bé, haureu finalitzat la vostra activitat i podreu visualitzar els vostres resultats en línia.
 9. Si passeu de mòbil i utilitzeu la targeta de control i boli, en cada Control heu d'anotar-hi, el Número de Control i el Codi de Control, i també l'hora de pas.
 10. Podreu visualitzar els vostres resultats en línia en tot moment mitjançant el Cercador d'Activitats i Classificació Virtual.
 11. El Sistema de Control sembla complicat, però un cop ho pilles, ho trobaràs senzill i ràpid...

Els PatidorsCE ni cap dels seus representants, no ens fem responsables dels danys personals que puguin patir els/les participants, ni dels que aquests puguin causar a tercers, ja siguin persones, animals o coses. Cada participant és auto-responsable i ha de valorar les seves pròpies capacitats, tan físiques com tècniques al llarg de la realització de l'activitat esportiva en qüestió. Tot i així, vetllarem per a que tothom pugui gaudir d'una magnífica experiència esportiva. En cas d'accident greu, truqueu al 112.

Seguidament, informació del circuit i inscripcions:


VallDelRiudebitlles "El Torró"

Valldelriudebitlles

VallDelRiudebitlles "El Torró"

Orientació a peu

Per a qui vol descobrir l'orientació i/o passar una bona estona amb un xic d'aventura.

Una manera diferent de (re)descobrir la serra del Torró...

Info Tècnica:

Orientació a Peu (Rogaine)
Circuit PERMANENT:
INICI/FINAL: Plaça del Paper
> QRs Paret Consultori
Mapa d'Orientació
Escala 1:10.000 (DIN A-4)
Qualitat paper: normal
Modalitat SCORE (ruta lliure)
Distància: 12 km aprox.
Desnivell Positiu aprox.: 250m
Durada Caminant: 3h aprox.
Puntuació: el número de la desena del Control corresponent (ex.: Control 31 = 3 punts)
Classificació: +Punts i -Temps
Autosuficiència: aigua + quelcom per menjar
Sense limitació de temps

Preu: Gratuït

Aquest circuit us permetrà (re)descobrir un tros del Camí del Riu i la serra del Turró. Fer-ne un Tast en mode orientació.

És un circuit que es pot fer tranquil·lament en un matí, o en varies ocasions si es troba massa exigent. No hi ha un ordre establert per a trobar els Controls, cadascú planifica el seu propi recorregut.

La dificultat tècnica és exigent en alguns trams, però és apte per a gairebé tothom.

Un cop us hagueu inscrit, us podreu descarregar el mapa i imprimir a casa, o també en trobareu a la Pastisseria/Forn La Granja de l'Anna, a la ctra.

En el formulari d'inscripció, seleccioneu el circuit "Orientació VallDelRiudebitlles "El Torró" (ID269347)".

Formulari d'Inscripció

Recordeu que un cop feta la inscripció, us adjudicarem el vostre codi ID d'Activitat per a Registrar els diferents Controls QR. És personal i instransferible.oriTorro oriTorro oriTorro oriTorro
oriTorro oriTorro oriTorro


Cercador d'Activitats
i Classificació Virtual

Trieu què voleu Visualitzar:

Des d'aquest cercador podreu visualitzar la vostra activitat i també la classificació dinàmica dels diferents circuits, mitjançant el ID corresponent:

Si voleu veure la classificació, apreteu el botó Reset, seleccioneu el circuit i apreteu el botó CERCAR

Organitza:

Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles

Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles

Suport tècnic i manteniment:

PatidorsCE


Llicència de Creative Commons
Sistema WebApli
Control de Pas
mitjançant Codis QR

"FITES amb Criteri", @PatidorsCE